kallt

Det är så kall här hemma... jag har två tjocktröjor på mig nu när jag skriver och fryser ändå! Men vi har köpt lister till fönstrena och hoppas det ska hjälpa.. För annars dör jag. Min själ trivs inte i kyla så länge jag inte står på ett par skidor/en snowboard i en solig backe, eller powerwalkar med rätt kläder, eller badar kallbad efter bastu.. eller asså kyla kan vara mysigt MEN INTE HEMMA när man pluggar! (eller skriver blogg...)
Jag hissar en kopp varmt té och dissar när det enda elementet man har är bakom den enda platsen soffan kan stå!

onödigt skrivande

Arg som en gnu över att Skånetrafiken har militrhårda regler och slarviga informatörer!!  Men nu köpte jag tillslut ett pendlarkort till fullpris för denna månaden i väntan på RTT papper som bevisar att jag pluggar... ett mecenatkort, ett studentkort från Sydney, ett studieintyg från Lunds Universitet med underskrift och mina inloggningsuppgifter på CSN hjälpte inte som bevis... men men, jag ska nog lyckas övertala dem någon gång!
Idag var en sådär dag då hela skolan känns som ett omotiverat kaos eller en svidande lång kalldusch. Jag måste få tilbaka den energin jag hade efter löpturen imorse.. det kändes bra men min monotoma föreläsare lyckades sudda ut den känslan under de fyra timmarna i Lektionssal U202. Tur man har 100 andra saker som är roligare att fixa medan han pratar om samma slide i 12 minuter för att vara säker på att alla 267 elever har förstått, iaf två gånger om =)
Som LULULEMON skriver; Do one thing a day that scares you.. funderar på att rensa brunnen hemma.. det är ju trots allt lite skrämmande.. och väldigt behövligt, för jag fann mig själv i ett bad i morse då tanken bara var en dusch.. Å kanske laga en helt ny rätt till mig och T ikväll... något jag aldrig lagat tidigare. Det är inte så extremt men om man ska vara extrem vrenda dag... Nej jag börjar mjukt, går ju inte att kliva in i en tigerbur var dag. Det jag är sämst på är att våga stå på mig när jag ska ha pengar av folk, där måste jag våga säga ifrån oftare.. Jag kommer sluta väldigt fattig om jag alltid ger bra dealer och tar dåliga. Men vem orkar diskutera.. pengarna slängs ändå på något annat istället om jag får dem.  (kognitiv dissonans)

Träningsprogram

En löptur med ett par varv runt Pildammssjön och en mumsig grötfrukost senare känns detta som det kommer bli en bra måndag =). Jag har INTE läst allt jag borde så lär få sitta till 18 varje dag denna veckan men men, det är bara ett halvår kvar.
Jag har precis lagt upp min veckoplanering för träning och skickat till laandslagstränaren, hoppas nu att han orkar skicka lite feedback =).   Den innehåller elva pass per vecka och ser ut som följer:
MÅND:  Löpning-morgon, Simning-kväll
TISD: Styrka-morgon, Kajak/Bräda-kväll
ONSD: pinning el. Body Pump-morgon,  Simning-kväll
TORSD: Styrka-morgon, Löpning-kväll
FRED:  PowerYoga och Stretch + core  morgon
LÖRD:  Crossfitstyrka-förmidag,  Kajak/bräda intervaller-Eftermiddag
SÖND: Livräddning/simning med fenor och sprintträning-dag
Puha!  Men det är totalt motiverande!
Nu närmar sig tåget Helsingborg. Skola i 5 timmar väntar och massa massa kaffe =)

söndag & nya cyklar

En kvart kvar till simning och sen är det söndag kväll, Shit vad tiden flyger! MEN  vi köpte nya fina begagnade billiga cyklar idag! De gamla är ju självklart stulna. Tror jag allt som allt fått 7 cyklar stulna i min uppväxt, varav en cykel hittade jag två gånger igen, det var den senaste jag hade.. (han ville inte va min, för han blev sedan stulen en tredje gång). de nya cyklaran blev en Lite finare för 500 och en mycket mindre finare för 200 kr, mn vi betalade 350 kr var så delar vi beroende på vad de ska användas till.
Men påväg hem hittade vi en outletbutik där jag lyckades hita ett par superfina innegympaskor till 150kr  ! TACK! perfekt, så slipper jag fulsmyga in på Actic med mina leriga löparskor.
Men måste packa och springa över gatan nu till smutsiga Aq-va-kul och plaska några längder. Hörs snart

ett äventyr i Norge

Påväg hem efter snowboard och långfärdssklidor i en vecka. OMG jag hade glömt hur grmt trevligt, roligt det var med långfärdsskidor, helt klart ännu ett moment att få in i träningen.. ska bara fixa fler timmar per dygn.. någon som vet var man kan få några till ett bra pris??  Dessutom kände jag mig jättesnygg i mina nya everestskidbyxor och everestvantar som köptes PÅ Stadium-rean... BRA KLIPP och varma&sköna!!!

Hemsedal - Tuv en mysig snöig kväll I Norge
Vi hade en riktig "hygge-tur" som danskarna säger, massa lek i snö, god mat, gott vin och massa spel. Nu är jag redo för några veckor till i Skolan. Nu när jag kommer hem blir det lyxstraff med fokus på nyttig mat och massa träning.. även om låren är utarbetade i backarna så har det ätits mycket choklad som svalts ner med både vin, öl och ett par fula ur fickpluntan i backen =).. Men man ska ju leva smutsigt på semestern ibland. desto mer motiverad till hälsofokus nu!
Appropå vin så vill jhag rekomendera detta   Ett smakikt och slarvigt gott vin för 69 kronor från sytembolaget. Vi drack det till en fläskfilégryta med svamp och chilli-grädde.  MUMS för en skön kväll med vänner eller kärlek!
Knus og klem!

På väg till semester

På tåget genom Danmark, påväg för ett mellanstopp i Hjörring innan det bär av för skidsemester i Norrge tillsammans med T och hans familj  =)  Woohooo!  Vi tänkte vara smarta och inte te en stor koffert för vi ska åka fem pers i en vanlig liten vit familjebil.. så ryggsäckar och flera mindre mjukare väskor kändes mer packbart. Dock tänkte vi inte på att det är svårare att släpa på till och från tågstationer.. så mitt fina hår,k min fräscha nyduschade doft och mitt entusiastiska ansiktsuttryck var långt försvunnet inna  vi nått station triangeln 500 meter från lägenheten.  Men men, nu är vi på tåget och njuter av ett fuktigt grått och kallt danmark som svischar förbi utanför. dock berättade smset från T's mor att Hjörring ska vara vitt och vintervackert.. å som jag skrev i tidigare inlägg kommer Norge vara likaså, och dessutom kallare än en frys inne i en frys!
Då vi visade id-kort tillsammans med biljetterna såg jag att danska körkorten är giltiga hela livet till skillnad från svenska som har 10 år.... dvs, då han är 72, om han inte tappat bort sitt körkort, ska visa upp sama bild som han visade stolt den vecka han körde bil utan handledar för första gång...... "hmm er detta du??  - Ja, vänta lite.. ska jag dra i skinnet så du känner igen mig... NU =)"
Jag körde poweryoga igår, min kropp är stel som en ... ja, jag vet inte, skulle man slå upp ordet stel skulle de nog visa en bild på mig. Men det känns bra att jag börjat, det blir ett fint komplement till all annan träning. Speciellt eftersom jag är dålig på att stretcha och det ofta lir ett till två pass per dag på en bra vecka, Yogan sägs förbättra träningsresultaten ytterligare och skapa det mentala lugnet jag gott kan behöva!
Nu ska jag ta en morfar som man säger på danska, men inte som i kidnappa, utan det är en eftermiddagstupplur, å ett gungande tåg är den perfekta sovhjälpen.

Zee Avi - Concrete Wall


Bli varm och gosig

För er som vill ha en lite mysigare vinter, gött å dra på sig efter träning och dusch. Kolla in tävlingen hos Suit of sweden Ni kan tävla via http://millahoman.blogg.se/2012/january/tavling-suit-of-sweden.html
Ni kan nå facebooksidan här https://www.facebook.com/pages/Suit-of-Sweden/301718276508575

två dagar kvar

Helg om 2 dagar, två låånga dagar, men fortfarande bara två!!  =)  Sen bär det av till Norge för, skidor, snowboard och långfärds i en vecka!!  BOOM!  Det ska bli minus 27 grader enligt hemsedals hemsida, lite skillnad från Australien för tre veckor sen med +33 grader.. typ 60 graders skillnad för min kära kropp på en månad.
Jag har en riktigt trött träningsvärk idag i hela kroppen efter både powerpass på morgonen och simning på kvällen där vi avslutade med massa sprinter, roligt men hårt!
En stor mugg té står på dragning och den ska jag värma mig med medan jag läser det jag hinner av mina fem kapitel i Contemporary Strategy Analysis, sen är det bara att analysera Ryska glassindustrin. Jag menar... Glass är ju precis vad jag vill studera en svinkall dag när till och med min stackars ryggmärgsvätska huttrar! Å bättre är det ju inte att det man läser låter så gott att man unnar sig en glass ur frysen.. och vips så är man ännu kallare och dessutom med en extra släng av Brainfreeze!
Men man blir väl smartare på köpet och mer kunnig kring branschanalys å man får försöka se att det kan vara bra att kunna i framtiden. Man har ju lärt sig att det ofta kommer stunder då man tänker,  fan det där har jag läst i skolan men trodde aldrig det skulle komma till nytta, smäll på fingrarna fröken Parke, ack så många gånger jag haft fel!
Nu lite intensivt råpluggande innan jobb!

semlor och barn

Så startar skolan igen. Imorse startade jag och T dagen med en kort, frisk löptur i pildammsparken i bra tempo. Den kalla vinterluften en tidig morgon är underbar i lungorna. Och frukost en måndag morgon är så mycket godare om man rört lite på sig.

Sittandes på tåget och småstör mig på ljud och extrema dialekter, nagelfilande och annat smått, men inser att hade jag bara varit lite mer företagssam så finns faktiskt en tyst vagn bara 50 meter bårt i tåget.. så problemet ligger hos mig och vips så blev jag på gott humör =). Ännu bättre humör blev jag av lite inspiration från Tara coleman, en av deltagarna i videon från NutriGrain Ironwoman jag la upp förra veckan.... Det och löpturen imorse gav mig träningsmotivation för hela denna veckan och jag är taggad till tusen.
Här sitter jag nu på Campus (jag var tvungen att gå av tåget och traska mina 500 meter till skolan innan jag kunde fortsätta skriva), redo att starta min sista termin, plus den där ekonomi och marknadsföringstentan jag har liggande bakom förstås... men om vi nu förnekar det så sitter jag här som tredjeårssudent och dricker morgonkaffe och äter den försa semlan på ett år.. MUMS!! inte för att jag förtjänar det utan för att jag ville synda,  å smaken och känslan övervinner skuldkänslorna.
stulen bild, men min såg lika god ut =)
Det största av allt just nu är ändå att två vänner till mig och T fick BARN inatt, eller igårkväll <3 <3 <3 <3    Hon är tamifan superwoman. Vi träffades över en annan vänninas examensfika.. mitt då vi trycker gräddtårta i ansiktet på oss själva och sköljer ner med kaffe så frågar någon vilken dag bebben borde komma... då svarar kvinnan som cyklat till festen att hennes vatten gick för 1,5 timmar sen.  WHAT  <3  samma kvinna ligger å kör bänkpress höggravid tre dagar tidigare. En förebild för alla gravida kvinnor, dessutom är hon snyggare än någonsin. Hursomhaver.. efter en del tårta, massa skratt och god dricka till väljer varje fall mamma gravid och pappa soon to be att lämna festen för att vila lite... dryga 6 timmar senare har de en till liten familjemedlem. GRATTIS!!!! <3

Keso & bananer

Så har man traskat genom hela malmö med hår i både mun och ögon från blåsten, trots mössa och tofs. Skulle jag inte veta att det var fredag den trettonde skulle jag tro att en liten tjockis skuttade runt och kastade hårstån ur en söt korg, liksom brudnäbbar kastar rosenblad. Men nej, det är min egen lite för långa men ändå för korta lugg som lägger sig i vackra mönstar över tunga och hornhinnor i vinden.

Just nu väntar jag bara på att T ska komma hem från jobb så vi får helg, en sista helg innan skolan börjar igen. Sista terminen på min utbildning, förhoppningsvis! Gäller bara att hitta en skrivpartner till kandidatuppsatsen, å kanske en problemformulering eller två. Hursomhaver ska här först helgas för fulla muggar. Lite vin, god mat, lite vänner och massa träning! Å träningen har vi fixat snyggt å elegant genom att jag tar över T's medlemskap på actic och han går över till 24seven. Jag tänkte nämligen köra lite pass i vår och då främst få in core och yoga som komplement till all annan träning.
Ja, jag är en träningsnörd, men av den bästa sorten.. för jag älskar att balansera ut med ohälsosamma saker som, öl, vin,  glass, bakelser och stora dubbelshot Latte med en gnutta honung! Dvs, jag platsar med både träningsfreak och andra slags livsnjutare! ;) Vissa skulle kanske kalla mig velig, eller o-målinriktad (om ett sånt ord hamnade i ordlistan) men jag ser det som att jag är bra till allt även om det blir svårt att bli bäst på något... fast världens bästa vindrickare lockar inte lika mycket som världens bästa livräddare så jag lutar väl något tyngre på hälsofronten, speciellt nu när jag har ett mål.... RESCUE 2012 i Adelaide!!!  VM.. jag ska göra allt i min makt för att kvala detta året så när det blir vin så blir det några färre och varannan vatten ;) skämt åsido, jag glädjer mig till en tuff vår med mycket träning och en del tid för att slappna av. Det blir nog den största utmaningen, att lyckas slappna av och återhämta kropp och sinne med jämna mellanrum.
Nej, slut på skrivandet, hela vardagsrummet är fyllt med "att-sälja-på-blocket-prylar" som ska sorteras och fotas färdigt! å kanske spontandamsuga så man får en extra glad T lagom till fredagkväll

Nere i Australien på en surf karneval.

från en tävling i Australien oktober 2011

RSS 2.0